DEMIRTAS: “START PÅ FREDSPROCESSEN”

Selahattin Demirtas udtalte i dag i programmet 360* på CNN TÜRK, at man håbede, at staten fremover bevarede dialogen med Abdullah Öcalan og at man indså, at Öcalans rolle var relevante i denne sammenhæng.

Selahattin Demirtas udtalte i dag i programmet 360* på CNN TÜRK, at man håbede, at staten fremover bevarede dialogen med Abdullah Öcalan og at man indså, at Öcalans rolle var relevante i denne sammenhæng.

Öcalan skulle efter avisen Milliyet skulle have sagt, at det var ikke vigtigt om han var på Imrali, men at man startede en freds- og demokratiproced. Til dette sagde Demirtas, at det var svært at sige, da man ikke har hørt det fra selve Öcalan.

Den tyrkiske regering har tidligere haft kontakt med PKK i de såkaldte Oslo-forhandlinger. Og der er tegn på, at man igen er nødtvunget til at skabe denne dialog med PKK pga. deres enorme magtposition i den kurdiske sag.

Demirtas sagde gentagende gange, at man kun ønskede fred og dialog, samt at man skabte fundamentet for en demokratiskproces, som forhåbentligt ville smitte af på andre steder i Mellemøsten.

“Vi ønsker, at våbene stopper og at dialogen og forhandlingen tager over. Vi skal først og fremmest stole på hinanden”. Demirtas ønskede også, at man ændrede Öcalans fængselsforhold, til lidt mere menneskelige forhold.

Skrevet af: Naz Sahin