BAYIK: AKP’s sidste chance!!!

Cemil Bayik hovedbestyrelsesmedlem for KCK pointerer, at dialogen med Öcalan er den sidste for AKP-regeringen. Der skal ske en handling nu og stoppes med alle de tomme løfter, som man indtil nu har hørt.

“Den tyrkiske regering har nu i halvanden kørt en hård hetz mod kurderne under den såkaldte ‘KCK-opearatuin’. Men det kurdiske folk og PKK-leder Abdullah Öcalan med deres modstand vist, at man ikke acceptere undertrykkelsen. Dette har ført til at AKP-regeringen nu føler sig nødtvunget til at skabe en dialog med Öcalan”, udtaler Cemil Bayik. Alle indblandede i konflikten ved, at Öcalan stadig har magten til at løse konflikten.

Bayik siger endvidere, at det kurdiske folk og PKK altid har været klare til at forhandle, men det kræver at ens modstandere accepterer det. Hvis AKP tager et troværdigt skridt i den rigtige, så kan man nå langt. Man er nødt til at vise, at man inderligt ønsker fred.
Bayik understreger i sine udtalelser, at PKK, det kurdiske folk og ikke mindst de demokratiske kræfter i Tyrkiet støtter Öcalans beslutning, da de ved at det kun vil gavne alle i sidste ende.

Kilde: Firatnews.com