ANKLAGER: INDTIL VIDERE BLIVER EN SIGTET I SAGEN

Paris’ anklager, François Molins afslørede fornyligt nogle detaljer om den nuværende undersøgelse, der er i gang med henrettelsen af de ​​tre kurdiske kvinder i Paris. Afsløringerne fandt sted til et pressemøde i retsbygningen i mandags. Anklageren oplyste, at den mistænkte, Ömer Güney, som blev anholdt i dag, dermed også bliver sigtet for at have skyld i drabene af de tre kvinder. Han bemærkede, at det er endnu ikke klart, om mordene blev begået af en eller flere gerningsmænd. Yderligere taler Molins for, at den mistænkte har haft tætte forbindelser til PKK (Kurdistans Arbejderparti) i de seneste to år.

Molins erklærede, at Sakine Cansız og Leyla Şaylemez blev ramt hver især af tre kugler, som blev sigtet mod hovedet. Den sidste af de tre kvinder, Fidan Doğan, blev derimod ramt af fire kugler. Han bemærkede, at et enkelt våben blev brugt i drabene, og at der ingen tegn på slagsmål blev observeret i det kontor. Anklageren mener, at der var en person mere tilstede på kontoret, og der refereres til fire glas fundet på bordet på kontoret. Molins bemærkede, at den mistænkte, som også bliver omtalt i medierne viser sig til at være ”driver”, havde forladt en af ​​de myrdede kvinder på kontoret på dagen, hvor drabene fandt sted. Endvidere kommer anklageren med bemærkning om, at den mistænkte gik ind og ud af kontoret op til flere gange indtil middagstid. Han forlod kontoret med Cansiz og vendte tilbage til kontoret efter at havde købt noget. Anden gang tilføjer han, at den mistænkte forlod kontoret alene og gik tilbage til kontoret uden at indtaste nogen kode på døren. Anklageren bemærkede, at Fidan Doğan sidst gjorte brug af sin computer på en klokkeslæt der viste 12:43.

Molins konstaterer, at undersøgelsen fortsætter, da DNA-prøven på en kugle ikke stemmer overens med DNA’en af den mistænkte Ömer Güney. Anklageren er i den grad sikker på, at der tilsynladende er mere end én person involveret i drabene. Anklageren bemærkede, at skudrester blev fundet i posen, hvor den mistænkte har set fra overvågningskameraer rundt på kontoret. Molins tilføjede, at Güney gav modstridende erklæringer, dermed kunne han heller ikke fortælle hvordan episoderne fandt sted og hvor han befandt sig under disse dage, oplyser Firatnews.

nudem.dk