Roboski-massakren er en fortsættelse af Dersim-massakren

Firat Üncü BDP hovedbestyrelsesmedlemog pårørende til nogle af de dræbte under Roboski-massakren

BDP’s hovedbestyrelsesmedlem Ferhat Üncü udtaler, at Roboski-massakren (2011 28. december) er en fortsættelse af Dersim-massakren (1938).
Firat Üncü fortsatte således: ”Staten prøver som altid at forglemme disse massakrere. Massakre som er nøje planlagt fra statens side, men som man benægter er ens fejl”.

34 USKYLDIGE DRÆBT – MEN INGEN ANSVARLIGE STADIG FUNDET
Den 28. december 2011 dræbte tyrkiske F16-fly 34 uskyldige smuglere på deres sædvanlige rute mellem den tyrkiske og irakiske grænse. Blandt de 34 civile var 15 af dem børn mellem 12-15 år. Alle med målet om at tjene penge til sin familie. Børn som pga. deres svage økonomiske situation var nødtvunget til at arbejde i december månedens kulde.
Firat Üncü understregede, at det ikke handlede om, at staten skulle betale erstatning til de berørte familier, men at staten først og fremmest vil anerkende, at de var deres hovedansvar det der skete i Roboski sidste år.

ROBOSKI-MASSAKREN BLIVER ALDRIG GLEMT
Roboski-kommission som blev dannet efter massakren havde i starten svært ved, at få oplysninger fra staten. Alt blev holdt hemmeligt for offentligheden og ingen tog ansvar. Men dette er ikke ensbetydende med, at kurderne glemmer denne grusomme massakre som fandt sted. Bl.a. er der stadig ikke udarbejdet en rapport, som fortæller præcist hvad der skete og det er selvfølgelig er en bekymrende tendens.

Firat Üncü: ”Folket i Roboski og omegn har lovet hinanden, at vi aldrig vil glemme massakren, da den fylder så meget i vores liv. Vi vil kæmpe til retfærdigheden er sket og når de ansvarlige bliver straffet. Vi har fundet ud af, at beslutningen om en sådan umenneskelig handling som Roboski-massakren, blev taget af selve staten, og det kommer vi aldrig til at glemme. Staten har prøvet, at få os til at fortie, men det kan de godt glemme alt om”.

Roboski-massakren bliver ligesom Dersim-massakren aldrig glemt for en dag vil retfærdigheden ske.

LEHENG MIRZAN
KILDE: FIRATNEWS.COM/ANF