ROBOSKI-MASSAKREN 2011 28. DECEMBER – BLIVER ALDRIG GLEMT, ALDRIG GLEMT

Roboski-morderne skal stå til ansvar

Roboski-massakren skete for præcis et år siden, men staten har stadig ikke taget sin del af ansvaret. BDP’s formand Selahattin Demirtas udtalte i dag ved den store støttedemonstration i Roboski, at ’Roboski-Massakren’ aldrig vil blive glemt. En massakre hvor 34 uskyldige mennesker blev dræbt af tyrkiske F16-fly (læs tidligere artikler).

TITUSINDER DELTOG I STØTTEDEMONSTRATION

En stor del af BDP’s parlamentsgruppe deltog i støttedemonstrationen. Foruden Demirtas kom Ertugrul Kürkcü på talerstolen og han understregede endnu en gang, at de ansvarlige var i Ankara (red. regeringen). Kürkcü: ”Vi vil altid være med Jer venner og jeg lover, at vi fortsætte vores fælles kamp i parlamentet. Staten skal ikke tro, at de slipper for os, for de skal først anerkende sin skyld og stå til regning for det kurdiske folk”.
Kürkcü sagde også, at der i et år ikke var sket et eneste fremskridt. Staten havde dannet en undersøgelseskommission, men selv den er stadig efter et helt år kommet frem til et resultat som er acceptabelt.

Roboski-massakren er fortsættelsen af den mangeårige kurdiske undertrykkelse, som stadig finder sted. Kurdere og støtter af den kurdiske sag bliver stadig i dag sat i fængsel, fordi de ønsker en fredelig og demokratisk løsning af konflikten.

Staten skal sætte sig ved bordet med de ansvarlige og om det så er PKK eller BDP, så skal de vælge dialogens og forsoningens vej, for dette er den rette løsning. I over 30 år har man prøvet, at stoppe konflikten med våben, men forgæves så indse nu, at dialog er vejen frem.

Kilde: Nucetv og Firatnews