ÖNDER: SAMLING OG IKKE SPLITTELSE

SIRRI SÜREYYA ÖNDER FRA BDP ØNSKER, AT STATEN LYTTER TIL BDP’S IDEER OM SAMHØRIGHED OG SAMLING

BDP-parlamentsmedlem Sirri Süreyya Önder udtalte i dag ved finanslovforhandlingerne at så snart, at BDP nævnte sit projekt om ”selvstyre”, så blev emnet overhørt i parlamentet. Parlamentsmedlemmerne frygter at snakke om BDP’s planer. Men BDP ønsker med sin politik, at der opstår en samhørighed og samling iblandt befolkningen. Önder: “BDP ønsker en løsning, som er til gavn for alle parter, vi ønsker ikke en splittelse, men derimod samling”.

Önder kritiserede også statens behandling af de afdøde guerillaer og understreger, at man fra statens side er nødt til, at anerkende guerillaernes betydning for det kurdiske folk. Folket skal have lov til, at begrave sine brødre og søstre på menneskeligvis, men denne rettighed er begrænset, når det gælder guerillaerne.
Guerillaerne repræsenterer kurdere og deres freds-og frihedskamp. Endvidere er deres betydning for sagen ekstrem nødvendig, da det bl.a. er deres kamp og mod, som har ført den kurdiske sag så langt, samt givet folket troen på at tingene nok skal løses i sidste ende.

Skrevet af: Serdar Azap
Kilde: Firatnews.com/ANF