Mehmet Bekaroglu: ‘Lad vær med at fjerne immuniteten fra de kurdiske politikere’

At fjerne immuniteten hos de kurdiske politikere vil kun skade løsningen af den kurdiske konflikt udtaler Mehmet Bekaroglu tyrkisk menneskerettighedsekpert og tidligere parlamentsmedlem.

Erdogan’s ‘skarpe tone’ mod BDP’s parlamentsmedlemmer er vendt tilbage efter, at den afsluttede sultestrejke. Som alle nok ved, så afsluttede sultestrejken efter opfodring fra den kurdiske leder Abdullah Öcalan som stadig den dag i dag er isolationsfængslet på fangeøen Imrali. Det gode var, at sultestrejkerne afsluttede uden at nogen mistede livet, men Erdogan havde stadig svært ved at acceptere, at Öcalan stadig spiller en relevant rolle for det kurdiske folk og det har bl.a. medført en hårdere tone over for BDP’s parlamentsmedlemmer. BDP har klart meldt ud, at man ikke frygter en sådan udmelding fra ministerpræsidenten, men pointere at det kun vil skade en fredsproces.

Bekaroglu understreger, at staten ikke kan fjerne PKK med våben og at fredens og løsningens vej går gennem dialog og forsoning – for det har snart 30 års væbnet kamp vist os. Men samtidig skal man ikke true BDP med at fjerne deres immunitet, da deres rolle er ekstrem vigtig i denne del af fasen, bl.a. pga. den situation de befinder sig i. BDP vil i en fredsproces være bindeleddet mellem PKK og staten, og det er den tyrkiske stat også klar over.

Skrevet af: Leheng Mirxan

Kilde: Firatnews.com