KARAYILAN: FREDENS VEJ GÅR GENNEM GUERILLAERNE

Murat Karayilan udtalte i dag på Firatnews, at AKP med sin seneste udmelding ikke har nogle intentioner om at starte en fredsproces. Karayilan udtrykte bekymring, eftersom AKP efter den 67 dage lange sultestrejke pludselig igangsatte militæreoperationer mod guerillaerne. Men dette er ingen løsning for kampen mod guerillaerne har varet siden 1984 og har ikke ført til nogen løsning af konklikten.

KARAYILAN: ÆNDRE JERES HOLDNING TIL GUERILLAERNE OG KURDERNE
Tanken om at man skal straffe alle der hilser på guerillaer hører ikke til en demokratisk stat. Guerilla er en frihedskæmper, som kæmper for sit folks rettigheder. I kurdernes tilfælde ønsker guerillaerne kun fred og frihed for sit undertrykte folk, siger Karayilan.
Tyrkiet skal anerkende ‘kurdernes rettigheder, de massakre de gennem historien har udført, respektere og acceptere kurdernes sprog, historie og kultur osv.’.
Alle disse tiltag gavner ikke en kommende fredsproces, men skader den tværtimod mere. Endvidere prøver staten, at fjerne BDP-parlamentsmedlemmernes immunitet som er et andet tiltag, som kun vil skade fredsprocessen. Staten må indse, at BDP kan have en stor rolle i en kommende fredsproces, samt at BDP kan være bindeleddet til kontakten med PKK.

Skrevet af: Leyla Berdo

Kilde: Firatnews.com