Fransk lærer indsamler 560 underskrifter for Öcalan

Den pensionerede franske lærer Jeanne Möyse indsamler 560 underskrifter for Öcalan.

De seneste 3 måneder har man i hele Europa indsamlet underskrifter for den kurdiske leder Abdullah Öcalan som sidder i isolationsfængsel på den tyrkiske fangeø Imrali. Öcalan har siden 2011 juli måned ikke haft kontakt med sine advokater.

Underskriftsindsamlingen tog start d. 1. september 2012 og er blevet bakket op af det kurdiske folk og ligeledes af menneskerettighedsforkæmpere, akademikere, kunstnere, musikere verden over med anden baggrund end kurdisk.
Möyse som er pensioneret lærer har været aktiv under hele indsamlingsperioden og har indsamlet 560 underskrifter kun i Paris.
Möyse fortæller, at hun i marts 2012 mødte en person med kurdisk baggrund som fortalte hende om kurdernes situation i mellemøsten og baggrunden for PKK’s opståen. Efter kort tid bliver personen som fortæller Möyse om kurderne fængslet i Tyrkiet.
Möyse bliver påvirket af fængslingen og begynder, at undersøge kurdernes kamp. Efter at have læst en masse og undersøgt sagen nærmere, bliver Möyse interesseret i kurdernes kamp. ”Abdullah Öcalan er en ægte demokrat, sekulær og det vigtigste er, at han er en leder der støtter kvinder og deres rettigheder” siger Möyse. Efter at have undersøgt og læst om kurderne begynder Möyse, at indsamle underskrifter og viser sin støtte om kravet ’Frihed for Öcalan’.

Möyse indsamlede på kort tid 560 underskrifter og hun understreger, at Öcalan er en sand leder og ikke burde sidde i fængsel, men være sammen med sit folk. Öcalan har magten til, at starte en optimal freds- og demokratiproces. Möyse afslutter med, at hun fremover vil støtte og fortælle om kurdernes frihedskamp til alle dem hun snakker med.

Skrevet af: Lucianno