UGUR KAYMAZ ER IKKE GLEMT – 8 ÅR MEN STADIG INGEN AFGØRELSE!!!

For 8 år siden blev den kun 12 årige Ugur Kaymaz sammen med sin far drabt af 13 skud. Deres sag er blevet videreført til den Europæiske Menneskerettigheds Domstol, da man i Tyrkiet ikke har ført de ansvarlige for en dommer. Myndighederne har påpeget, at man ikke kan finde de ansvarlige for den grusomme episode. Ugur Kaymaz og hans far Ahmet Kaymaz blev drabt i Kiziltepe og blev tilbage i 2004 anset som terrorister, således kunne myndighederne denne begrundelse lukke sagen.

Tilbage i juni 2009 blev sagen mod de 4 ansvarlige politibetjente for drabet på Ugur og Ahmet Kaymaz droppet, da retten ikke fandt tilstrækkelig med beviser. Efterfølgende førte familien Kaymaz sagen til den Europæiske Menneskerettigheds Domstol.
Familiens advokat er bekymret
Familiens advokat Erdal Kuzu er bekymret, fordi man i 3 år ikke har hørt fra den Europæiske Menneskerettigheds Domstol. Erdal Kuzu siger også, at denne sag er en udenretslig henrettelse, som staten bærer det fulde ansvar for, da det er sket i deres varetægt.

Staten anerkender med sine førte politik sådanne handlinger, da ikke tager hensyn om det handler om børn eller voksne – alle bliver slået over en kam. Erdogan sagde bl.a. i 2006, at man ville handle og udføre sine opgaver også hvis der var tale om kvinder om børn. En nul tolerancepolitik som ingen menneskelige hensyn tog.

Skrevet af: Leheng Mirzan
Kilde: Firatnews.com