TIDLIGERE EU- PARLAMENTARIKER FELEKNAS UCA ANHOLDT I TYRKIET!!!

fottooo

Tyrkiske myndigheder har anholdt den tidligere EU-Parlamentariker, kurdiske Feleknas Uca.

I forbindelse med et besøg i Tyrkiet, for at støtte de sultestrejkende kurdere, blev Feleknas Uca der repræsenterer Die Linke partiet i Tyskland anholdt. Ifølge nogle af Ucas nærmeste kilder blev hun uden varsel tilbageholdt af tyrkisk politi og afhørt af det såkaldte tyrkiske terrorpoliti.

Tyrkiet har tidligere tilbageholdt og truet kurdiske politikere og gør det stadig den dag i dag, som kritisere Tyrkiets umenneskelige politik. Feleknas Uca har ønsket sig en kurdisk forsvare eller tolk, men disse to ønsker er begge blevet afvist af myndighederne.

Det skal lige tilføjes, at det er en menneskeret, at man kan forsvarer sig på sit eget modersmål og det er en del af FN’s menneskerettighedserklæring som Tyrkiet også er en del af.

Skrevet af: Rohat Amed