ÔCALAN : OPHØR SULTESTREJKEN

One of the last pictures taken before Abdullah Ocalan left his base in Damascus, 9.10.98
One of the last pictures taken before Abdullah Ocalan left his base in Damascus, 9.10.98

Det oplyses af Kurdisk Nyhedsbureau Firatnews her til aften, at Den kurdiske folkeleder Abdullah Ôcalan ved mødet med sin bror Mehmet Ôcalan opfordrede sultestrejkende til at bringe sultestrejken til ophør. Idet Ôcalan vurderer, at sultestrejken tilsyndeladende er nået til sit mål. BDP´s medformand Selahattin Demirtaş oplyste i den forbindelse til Firatnews, at de, som parti var orienteret om brorens møde med Ôcalan på Imrali samt at de som parti tager hans opfordring alvorligt. Dog oplyste Demirtas, at de sultestrejkende kurdiske parlamentarikere fra BDP først vil bringe deres sultestrejke til ophør, når kurdiske fanger har gjort det.

Endvidere oplyser Demirtas, at de håber på, dagens møde med Ôcalan vil bane vejen for at isolationen mod Ôcalan ophæves fuldstændigt samt opfordring fra dette møde kan blive et milepæl i forhold til en demokratisk og politisk løsning af det kurdiske konflikt.