KING KONG KURD

Retsmøde 3 og 4, ud af 39, appelsagen, den danske stat mod ROJ TV, 19. og 21. november 2012, Østre Landsret, retslokale 17 Videodokumentation, anklagemyndigheden Du kunne tirsdag aften på TV 2 se, gense, Anders Matthesens filmkomedie fra 2009, ”Sorte Kugler”, hvor hovedpersonen ikke gider give sig tid til sin datter i deres interne sædvanlige ritual med at gengive grand prix-plagen fra ’82 ”Video, Video” af Jens Brixtofte. En gentagelse, der altid gør datteren glad, tryg og lykkelig.

Filmen er et lærestykke i, at det faktisk kan betale sig at opføre sig ordenligt overfor sine medmennesker.

I stedet for at svine enhver til, hver gang lejligheden byder sig, i retning af ”jeg-keder-mig-gudsjammerligt-derfor-overfuser-og-provokerer-jeg-alle-for-så-sker-der-da-noget-BT-agtigt…..” med stand-up komikeren over alle, Anders Matthesen i hovedrollen som den uforskammede og øretæveindbydende ejendomshandler, får han valget om at vende tilbage til livet, midt på operationsbordet efter en selvforskyldt trafikulykke, hvis han stopper med at svine sin mor, venner, kone, barn, venner, potentielle huskøbere, purunge uskyldige kaffesælgere og andre til.

At gøre sig umage i god opførsel overfor dommerpanel, forsvarere eller den faste tilhørerskare, kan man ikke sige, at anklagemyndigheden gjorde, på retsmøde tre og fire, ud af 39 berammede retsmøder mod ROJ TV i den appellerede sag i Østre Landsret.

Af Lillian Simonsen

Læs mere på Modkraft.dk King Kong Kurd TV