BDP DISKUTEREDE I GÅR MED JUSTITSMINISTEREN OM DEN IGANVÆRENDE SULTESTREJKE

Mødet mellem BDP’s parlamentarikerne Selahattin Demirtas og Sirri Süreyya Önder og justitsminister Sadullah Ergin havde til hensigt at diskutere den igangværende sultestrejke i de tyrkiske fængsler.

Efter mødet udtalte Sirri Süreyya Önder sig kort om det afholdte møde. Justitsministeren havde selv inviteret til mødet og der blev diskuteret om BDP’s rolle i sultestrejken. Önder udtalte, at man fra BDP’s side klart kunne mærke på sin vælgerkreds og ikke mindst hos det kurdiske folk, at sultestrejken blev mere og mere kritisk fra dag til dag der gik, samt at sultestrejken ikke ”bare” var en trussel mod staten, men nogle permanente krav fra den kurdiske befolkning. Kravene består bl.a. i anerkendelsen af det kurdiske sprog og retten til at forsvare sig på sit modersmål (ved retssager) og løsladelsen af den kurdiske leder Abdullah Öcalan, som siden juli 2011 stadig ikke har haft besøg af sin familie eller advokater. Öcalan er isolationsfængslet på fangeøen Imrali og det undre kurderne, at EU ikke spiller en væsentligere rolle i denne proces, da der er tale om krænkelser af de basale menneskerettigheder.

Önder afsluttede sin udtalelse med at sige, at alle i Tyrkiet og resten af verden skal være skal opmærksomme på sultestrejken og at disse mennesker der sultestrejker ikke udfører denne dramatiske handling, fordi det skal være et medieshow, men fordi de ønsker at give et klart politisk budskab om, at der ingen anden udvej er for dem. Önder taler af erfaring, da han tidligere har deltaget i en sultestrejke under sit fængselsophold.

Skrevet af: Melike Yalcin

KILDE: YÜKSEKOVAHABER