Villumsen stillede kritiske spørgsmål til Søvndal

I går stillede Enhedslisten udenrigsminister Villy Søvndal nogle spørgsmål angående den seneste politiske udvikling i Tyrkiet. Villumsen spurgte først og fremmest Søvndal om regeringen ville henvende sig til den tyrkiske regering om Roboski-massakren som fandt sted den 28. december 2011 og undersøge hvorfor den tyrkiske stat stadig den dag i dag ikke har fundet de ansvarlige for denne umenneskelige handling.

Villumsen spurgte også Søvndal om man var enige i, at det tyrkiske forbud mod fejringen af Newroz-festlighederne i Diyarbakir og Istanbul den 18. marts var en klar krænkelse af den europæiske menneskerettighedskonventions bestemmelser om forsamlingsfrihed, samt hvad udenrigsministeren så ville foretage sig?

Endvidere spurgte Nikolaj Villumsen udenrigsministeren om ministeren var enige i Amnesty Internationals kritik af mishandlingen af de sultestrejkende kurdiske fanger i de tyrkiske fængsler?

Forhåbentlig begynder den danske regering og medierne, at være lidt mere opmærksomme på situation i Tyrkiet, da den dag for dag forrringes for kurderne.

KILDE: FIRATNEWS/ANF