Retssagen mod de syv anklagede Kurdere (video)

Den 18. september blev de anklagedes hjem og arbejde ransaget, da man havde mistanke om at de kurdere, som har adresse i Danmark, støttede PKK, som står på EU´s terrorliste. De anklagede er i alderen 27 til 71 år.

Grundlovsforhørning varede to dage til kl. 17. En gruppe kurdere var mødt op og råbte slogans trods regnen. Derefter fik omkring 50 af dem lov til at komme ind i retssalen, hvor de fik set de anklagede og overværede starten af høringen. De blev dog lukket ud igen efter halv times tid, da det blev afgjort, at sagen skal være lukket, som det også blev i byretten sidste måned. Det forventes at der kommer en afgørelse i sagen den 30. oktober.

Ifølge politiet og anklagemyndigheden skulle de syv anklagede kurdere have støttet PKK med 67 millioner i de sidste tre år.
Østre Landsret som har adresse på Bredgade 59 i København, vil komme til at se meget til kurderne den nærmeste tid, da der udover denne sag, vil ROJ TV’s ankesag starte i Østre Landsret mandag den 29. oktober.