EU-parlamentariker Sommer: Tyrkiets ‘EU-eventyr’ er slut

EU’s nyelige rapport om den politiske situation kritiserede Tyrkiet på mange fronter deriblandt menneskerettighederne og kurdernes undertrykkelse. EU-parlamentariker Renate Sommer siger, at Tyrkiet er nødt til, at efterleve EU’s krav for at bevare ønsket om EU-medlemsskab og ikke omvendt. Med denne udtalelse fortæller Sommer, at Tyrkiet godt kan glemme alt om EU-medlemskab. Foruden skal Tyrkiet være lydhører over for de sultestrejkende politiske fangere (i dag er 45. dag at de sultestrejker red.)

Rapporten pointere, at Tyrkiet på følgende punkter kun har taget skridt i den forkerte retning. Eksempelvis er der ikke sket fremskridt i løsningen af den kurdiske konflikt, ytrings- og pressefriheden er konstant under pres, minoriteter i landet bliver ikke accepteret og respekteret for sine forskelligheder, politiske modstandere indespærre,samtidig er der flere EU-politikere der ønsker, at Tyrkiets ret til at blive fuldt medlem fuldstændigt fjernes pga. de ikke efterlevede krav fra EU.

Sommer “EU kan ikke acceptere medlemsskabet af et land, som undertrykker ytrings-, presse- og forsamlingsfrihede så hårdt som Tyrkiet gør for tiden. Det skal være en menneskeret, at kunne kritisere en regering og dens politik, og denne ret er en af demokratiets kerner og skal bevares for alt”.

Endividere kritisere rapporten og Sommer Tyrkiets behandling af Roboski-massakren, hvor 34 uskyldige civile blev drabt af Tyrkiske F16-fly. Tyrkiet skal snarest uddybe disse svar for ellers kan de lige så godt droppe medlemsskabet til EU.

KILDE: FIRATNEWS/ANF