BDP-FORMAND DEMIRTAS: BDP’S STEMMER ER OVER DE 10 PROCENT

Selvom der på det seneste har været et stort politisk pres på BDP og partiets medlemmer, så er partiformand Selahattin Demirtas overbevist om, at BDP pt. vil få mere end de 10 procent, som spærregrænsen lyder på.
Den 14. oktober holder BDP sin årlige partikongres, hvor man endnu en gang vil opfodre staten og ikke mindste AKP om, at skabe en fred og tage kontakt til de involverede parter i den mange årige konflikt. Støtten til BDP er de senere år steget markant og det skyldes bl.a. befolkningens store ønske om fred og frihed til det kurdiske folk. Men Demirtas udtrykker, at ”det er bekymrende at der den dag i dag stadig sidder tusinder vis af BDP-medlemmer i de tyrkiske fængsler, heriblandt folkevalgte politikere (lands- og kommunalpolitikere)”. Man løser ikke den kurdiske konflikt ved, at indespærre uskyldige mennesker hvis inderste ønske er at skabe fred og frihed.

Af BDP’s 120 hovedbestyrelsesmedlemmer sidder 56 indespærret, heriblandt 6 parlamentarikere, borgmestre og kommunalpolitikere. Demirtas pointere, at der er mellem 8-9.000 medlemmer og frivillige som er indespærrede pga. den seneste politiske udvikling.

Til kongressen har BDP inviteret den kurdiske leder Mesut Barzani (KDP) og YNK-leder og Iraks præsident Celal Talabani.

KILDE: FIRATNEWS/ANF