16 fangere mere deltager i sultestrejken

Igår valgte 16 fanger til at deltage i sultestrejken.
6 fanger fra Bayburt fængslet og 10 fra Batman har valgt at deltage i den igangværende sultestrejke. Sultestrejken er startet blandt tilfangetagede PKK og PAJK medlemmer og har til hensigt, at protestere imod isolationsfængslingen af PKK-lederen Abdullah Öcalan. Sultestrejken startede i andre fængsler tilbage til den 12. september og det tegner til, at flere og flere støtter initiativet.

Endvidere protesterer fangerne over den politiske situation over for kurderne. Målet er også at gøre folk opmærksomme på den urimelige og umenneskelige behandling af kurderne.
Fangerne udtaler således: ”Vi kan dagligt se hadet mod kurderne og ønsker at dette skal stoppe omgående. Samtidig skal situation om vores leder Öcalan snarest løses og staten er nødt til at være seriøse i deres løsningsforslag angående den kurdiske konflikt. PKK-leder Abdullah Öcalan er nu på sit 13. år isolationsfængslet på fangeøen Imrali og denne situation er overhovedet ikke holdbar for nogle af parterne. Vi er overbeviste om, at Öcalan med sin position hos det kurdiske folk er den person, som kan skabe fred og frihed for kurder. En fred og frihed, som vil være til gavn for alle de indblandede mennesker”.

KILDE: FIRATNEWS/ANF