ROJ-TV MÅ IKKE SENDE I 2 MÅNEDER!!!

Radio- og TV-nævnet har besluttet at inddrage Mesopotamia Broadcasts 4 sendetilladelser (ROJ TV, MMC, NUCE TV og ME TV) i 2 måneder. Beslutningen er taget fordi selskabet ikke har overholdt nævnets regel om arkivering.
Direktøren for ROJ-TV Imdat Yilmaz udtalte igår til dagbladet POlitiken, at “De har fået alt det, de har bedt om. Det har vi også gang på gang sagt til Radio- og tv-nævnet, så jeg forstår ikke hans (Christian Scherfig, red.) udtalelse om det manglende materiale”.
ROJ-TV har under sagen sendt alle de materialer og programmer, som man er blevet bedt om at sende, så situationen virker umiddelbart mærkeværdig.
Dog skal det tilføjes at Radio- og TV-nævnet ikke mener, at ROJ-TV opildner til had, men beslutningen om lukningen gør ondt på den enkelte kurder, da ROJ-TV i mange år har været den kurdiske stemme, som har informeret og formidlet om den kurdiske konflikt. Uden ROJ-TV ville kurderne og resten af verden have begrænset kendskab til konflikten, da de tyrkiske medier kun formidler det staten ønsker at formidle.

Eksempelvis sidder der pt. over 8.000 politiske fanger, ca. 100 journalister, fagforeningsfolk, menneskerettighedsforkæmpere og ikke mindst folkevalgte politikere i de tyrkiske, fordi de i bund og grund ønsker en løsning på den mangeårige konflikt. Alle disse mennesker har brugt deres demokratiske ret til at ytre sig, men desværre fungere demokratiet stadig ikke optimalt i Tyrkiet når det kommer til kurderne og deres ønske om “FRED OG FRIHED”. Havde det ikke været for de kurdiske medier kendte ingen af os til de grusomheder der foregik over for kurderne.

Udarbejdet af: Wélat Amed