PRESSEMEDDELSE: RETSAGEN ER UDSAT OG KUN 1 AF DE 8 LØSLADT

København 21. september/Kurder.dk

I nat ca. kl. 01 blev 1 af de anholdte løsladt mens de resterende 7 stadig er varetægtsfængslet i yderligere 26 dage, hvoraf 12 af dagene er i isolation. Advokat Bjørn Elmquist regner med, at sagen snart vil blive genoptaget, men har ikke det præcise tidspunkt. Over 150 kurdere var dukket op ved Københavns Byret ved rettens meget sene beslutning. Kurderne har de seneste 2 dage vist deres enorme støtte til de anholdte ved deres tilstedeværelse.

Iblandt de varetægtsfængslede befinder sig en 71-årig mand, som er startet på en sultestrejke. Han nægter at drikke eller spise, og har besluttet sig for at fortsætte ind til alle 7 bliver løsladt og frikendt.

Fey-Kurd anbefaler alle kurdere og støtter af den kurdiske konflikt, at man følger nøje med i udviklingen de næste dag. Alle er nødt til, at deltage aktivt i den nuværende proces, da vi som en enhed kun vil stå stærkere.

Fey-Kurd (Sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark)