JOURNALISTERNE ER VORES STEMMER, SÅ LØSLAD DEM OMGÅENDE

JOURNALISTERNE ER VORES STEMMER, SÅ LØSLAD DEM OMGÅENDE

Folket var i går på gaden i Istanbul for, at vise sin utilfredshed over de stadig anholdte journalister fra avisen Özgür Gündem, hvoraf nogle af dem d. 10. september skal for retten. Siden januar 2011 er 35 journalister fra avisen stadig anholdt af myndighederne. Endvidere er 44 journalister blevet dømt i KCK-sagen.
Årsagen til at journalisterne er blevet anholdt eller dømt skyldes, at de kun har formidlet om kurdernes undertrykkelse, samt deres enorme ønske om fred og frihed. De fremmødte mennesker havde nogle klare budskaber, som bl.a. lød således: ”Journalisterne informerede om vores (red. Kurdernes) problemer og blev anholdt, og derfor skal de omgående løslades for sådanne handlinger hører ikke til i et demokrati, men kun i totalitære styrer.

MAN KAN ALDRIG SKJULE SANDHEDEN
Journalisterne har i fællesskab med deres forsvarer udarbejdet en 800 siders rapport, hvor de pointere, at det eneste de har skrevet om var kurdernes nuværende politiske situation og generelt om den kurdiske konflikt. Pressefriheden i et land skal sørge for, at alle individer kan formidle sine synspunkter, men desværre er det meget vanskeligt i et land som Tyrkiet, da man frygter at hører sandheden. Journalisterne understreger gang på gang i rapporten, at ’man aldrig kan skjule sandheden for folket’, da folket dagligt oplever undertrykkelsen og diskrimineringen.

Siden 1990’erne har der været et enormt psykologisk pres på de kurdiske medier, da de er de eneste medier, der formidler tingene som de er. Desværre er store dele af den tyrkiske medieverden under stort pres fra statens side og får til tider besked om, hvad der skal formidles om.
Özgür Gündem opfodre alle demokratiske medier til at dukke op til retssagen d. 10. september for, at vise sin støtte til de uretfærdigt anholdte journalister, som kun har ytret sig på demokratiskvis og formidlet folket om kurdernes politiske situation.
YTRINGS- OG PRESSEFRIHEDEN VIL IKKE FORTIE – LÆNGE LEVE DEMOKRATIET.

Udarbejdet af: Solin Welat