BUSTUR MED BUDSKABET OM ’FRIHED TIL ÖCALAN’

Den 8. september (i dag) igangsættes en bustur fra den kurdiske kulturfestival med budskabet om ’Frihed til Öcalan’. Busturen slutter den 24. oktober i Tyskland i byen Bonn og vil foregå i 8 lande heriblandt i Danmark. ’Frihed til Öcalan-bussen’ kører gennem følgende lande: Tyskland, Sverige, Danmark, Frankrig, Schweiz, Østrig, Belgien og Holland, samt 69 byer i disse lande.
Under ruten vil bussen i de forskellige lande blive modtaget af parlamentarikere, forskellige NGO’er og organisationer, politiske partier, KNK (sammenslutningen af kurdiske organisationer i Europa), samt andre foreninger. Der vil blive holdt taler ved alle de byer bussen holder i med udgangspunkt i ’Frihed til Öcalan’ og om den seneste politiske udvikling Tyrkiet. Situationen i Tyrkiet er på det seneste kun blevet værre når det gælder kurdernes situation, da staten stadig ikke tager hensyn til kurdernes ønske om fred og frihed. I alle lande vil man derfor pointere vigtigheden af budskabet om ’Frihed til Öcalan’, da Öcalan med sin position i den mangeårige kurdiske konflikt har en meget relevant rolle pga. hans betydning for det kurdiske folk.

Endvidere vil der under busturen være fokus på den allerede igangsatte underskriftindsamling til fordel for Öcalan, hvor målsætningen er, at man i hele Europa samler 5 millioner underskrifter.
Den 16. september ankommer frihedsbussen til Danmark, hvor herværende organisationer støtter om initiativet om ’Frihed til Öcalan’. Iblandt disse organisationer er der bl.a. tale om: Dansk Kurdisk Kulturcenter, Feykurd, Fokus-A, DKAF, Dansk Kurdiske Ungdomsforening i Herlev, Dansk Kurdisk Kvindeforening og politiske partier.
Støttekomiteen for ’Frihed til Öcalan’ opfordre alle kurdere og sympatisører i de pågældende lande til at støtte op om dette meget vigtige inititativ.

Udarbejdet af: Kurder.dk