Anholdelse af 25 unge i Qamislo førte til optøjer

Idag blev 25 unge mennesker anholdt i Qamislo og det førte til, at folk strømmede på gaderne. Årsagen til anholdelserne var ifølge Asad-styret, at de var militærnægtere og det førte til at hundrede vis af mennesker gik på gaderne og fremviste sin utilfredshed over for statens handling.

De unge mennesker blev hentet fra deres hjem og arbejdspladser og ført til den nærmeste politistation. Dette havde KCRK (Foreningen af unge kurdere i vest) hørt og igangsatte omgående en moddemonstration, hvor man ønskede frigivelse af de unge. Folk i området støtter op omkring situationen, da man i bund og grund er træt af den umenneskelige behandling af kurderne.

Efter optøjerne i Syrien, som startede tilbage i marts 2011, har kurderne i Vest-Kurdistan oprettet såkaldte ‘folketing’ , hvor folket har haft mulighed for at udtrykke sin utilfredshed. Kurdere i Syrien er de seneste 40 år blev assilimeret og ikke mindst ‘arabiseret’ af styret og derfor har de nu igangsat en proces, hvor der er fokus på deres kurdiske identitet. Man er bl.a. gået igang med, at ændre de kurdiske byers navne fra arabiske til kurdiske navne.
Nogle af de kurdiske byer i området bliver styret af folket selv og det er i sig selv en revolution for kurderne.

KILDE: Firatnews