AHMET TÜRK: SÅLÆNGE KURDERNE IKKE FÅR DERES FRIHED VIL DET IKKE VÆRE MULIGT AT SKABE STABILITET I MELLEMØSTEN

Formanden for DTK (Demokratiske Samfunds Kongres) Ahmet Türk udtalte, at sålænge kurderne ikke får deres frihed vil det ikke være muligt, at skabe stabilitet i Mellemøsten. Türk: “Kurderne er med til at skabe stabilitet i denne region for de har gennem deres historie kæmpet for retfærdighed og lige rettigheder for alle folkefærd i regionen”. Ahmet Türk pointere, at kurderne i deres kamp for fred og frihed også vil have en vigtigt rolle i skabelsen og styrkelsen af demokrati i hele Mellemøsten, da det er et af deres inderligste ønsker.

Desværre er kurderne stadig den dag i dag oppe i mod totalitære styre, som bl.a. har til hensigt at begrænse kurdernes rettigheder. Visse prøver at behandle kurderne som man gjorde i det 19. århundrede, men kurderne er med tiden blevet klogere. Det kurdiske folk er de senere år blevet mere og mere bevidste om sin kulturelle og historiske identitet, og ikke mindst opnåelse af sine basale menneskerettigheder.

HVIS ØNSKER IKKE HAD, MEN VENSKAB BLANDT ALLE FOLK

Ahmet Türk siger også, at man med alle sine midler og kræfter vil arbejde for at styrke kampen for skabelsen af demokrati region – et sted hvor alle folk skal kunne leve sådan, som de selv ønsker det. Tiden nu er vanskelig, men en er sikkert og det er, at dialogen er vejen frem. Türk understreger endnu engang, at man vil gøre alt for at skabe fred og at ingen kræfter skal kunne forhindre dem i det.
Men samtidig skal en fredsproces acceptere og respektere alle parters principper, man er altså nødt til at finde en mellemvej og dette løsning er gennem dialog og forsoning.

Udarbejdet af: Dilan Botan