PKK har kontrol over grænsen mellem Semdinli og Cukurca

Kampene i Semdinli har nu varet i næsten 40 dage og PKK har fået en større kontrol over områderne i Kurdistan. I øjeblikket menes det, at PKK har kontrollen af et område mellem Semdinli og Cukurca på mellem 300-400 km. Militæret har ikke mulighed for, at operere på landjorden i disse områder oplyser geurillastyrkerne.

BDP-formand Selahattin Demirtas udtrykte det således: “Militæret bruger luftvåbnet til, at logistere for deres baser, da PKK har kontrollen på landjorden. Staten skjuler denne virkelighed fra offentligheden, eftersom det er et stort nederlag at anerkende det”.

Demirtas understregede endnu en gang, at den kurdiske konflikt ikke blev løst ved, at man bombede løs i de kurdiske bjerge, da man i snart 40 dage havde prøvet forgæves på det.
Staten bør derimod udarbejde en fredsproces, hvor man bl.a. sætter sig ved bordet med PKK og BDP vil med glæde støtte denne proces. Begyndelsen på en fredsproces vil gavne alle parter i denne sag, da den væbnede konflikt kun udsætter fredsprocessen.

KILDE: Yüksekovahaber