Önder: Demokrati skabes ikke med våben

Parlamentariker Sirri Süreyya Önder fra BDP (Freds-og Demokratipartiet) opfordre staten til, at stoppe krigen mod PKK, da konflikten kun kan løses gennem en fredelig fredsproces. Staten skal skabe dilaog med PKK, da det er dem som er en af hovedaktørerne i den snart 30 årige lange konflikt. I snart 30 år har staten brugt milliarder på våben for, at løse konflikten med lige lidt har det hjulpet. PKK er kun blevet stærkere med årene og det skyldes bl.a. deres retfærdige kamp for fred og frihed for kurderne, som selvfølgelig har gjort, at folket støtter dem i deres sag. Folket er PKK og PKK er folket – længere er den diskussion ikke, og det ses dagligt i de kurdiske områder.

Sirri Süreyya Önder understreger, at man ikke kan skabe demokrati ved brug af våben og at det kun skader løsningen. Staten skal anerkende, at der er et ‘kurdisk problem’ og at det kun kan løses på demokratisk vis – gennem dialog og samarbejde. Önder pointere, at man ikke løser tingene ved at begrænse kurdernes rettigheder og pointere, at der iøjeblikket sidder over 8.000 uskyldige i de tyrkiske fængsler, samt en masse folkevalgte borgmestre og politikere.