Öcalan er samtlige undertrykte folks leder

Formanden for DTK Aysel Tugluk deltog i en protestdemonstration i provinsbyen Hakkari, hvor titusinder vis af kurdere deltog. Aysel Tugluk sagde, at man støttede de syriske kurders kamp for frihed og at kurdere hele verden over burde vise sin sympati.

Endvidere understregede Aysel Tugluk endnu en gang, at PKK-leder Abdullah Öcalan var det kurdiske folk og alle undertrykte folks leder. Den umenneskelige isolationsfængslingen af Öcalan skal snarest stoppes, da det kun er en forhindring for, at skabe fred og frihed for det kurdiske folk. Öcalan kan løse den mangeårige konflikt.

BDP’s næstformand Hamit Geylani deltog også i optoget og udtrykte sig således: “Kurdere i Syrien har i årevis levet uden en status og anerkendelse, men deres kamp for frihed har ikke været meningsløs, for den dag i dag er de ved at opnå sine rettigheder”.

Samtlige tilstedeværende politikere sagde, at det også var relevant at man stoppede fængslingerne af folkevalgte politikere og fredelige demonstranter, da det kun skade en fredelig løsningen af konflikten.

Aysel Tugluk afrundede sin tale med at pointere, at “de guerillaer som befandt i de kurdiske bjerge var folkets børn og at de kæmpede for den samme sag, nemlig fred og frihed til det kurdiske folk og Kurdistan. Kampen for fred og frihed vil fortsætte til det sidste, for det kurdiske folk ønsker det inderligt”.

Udarbejdet af: Solin Amed