Kampene i Şemdinli er spredt ind til centrum

ANF
Titusinder af tyrkiske soldater deltager i kampene omkring Şemdinli. Kampene mellem militærstyrkerne og HPG-guerillaerne har stået på siden d. 23. juli og er de seneste dage blevet intensiveret. Kampene fra bjergene er spredt ned til Şemdinli centrum og det virker ikke som om at de foreløbig stopper.
HPG-guerillaerne angreb de tyrkiske tanks som befandt sig i byen. Endvidere har lokalbefolkningen informeret om, at guerillaerne også angreb militærhelikoptere og at nogle af dem var blevet ramt i kampene og derfor var nødt til at vende om.

Over Şemdinli centrum er der konstant overflyvninger af spionfly for at påminde befolkningen om, at militæret holder øje med en og at man ikke skal støtte guerillaerne. Samtidig er nogle af de omkringliggende landsbyer blevet tømt, da kampene kun er intensiveret. Landsbybeboerne er påtvunget til, at forlade deres hjem, da risikoen for at blive ramt at militærets våben er forholdsvis høj. Militæret tager ikke hensyn til civilbefolkningen og behandler dem på umenneskeligvis. Befolkningen i området er både økonomiske og psykisk påvirket af situationen, eftersom folk ikke tør handle i området pga. de intensive kampe, samt fordi man frygter at blive dræbt.
BDP har op til flere gange prøvet på demokratiskvis at stoppe kampene, men regeringen eller militæret virker ikke til at lytte når det gælder kurderne. Der er pt. ikke mulighed for at skabe kontakt til alle de omkringliggende landsbyer pga. kampene som selvfølgelig er meget bekymrende.

KILDE: FIRATNEWS.COM