Emine Ayna: Ingen kan forhindre revolutionen i Vest-Kurdistan

ANF

BDP-parlamentariker Emine Ayna deltog fornyelig i et folkemøde i den tyske by Dortmunds Kurdiske Kulturcenter. Her fortalte hun om den seneste udvikling i Kurdistan og ikke mindst om situationen i Syrien. Emine Ayna understregede gang på gang, at ingen kræfter og lande kunne forhindre revolutionen i Vest-Kurdistan (den syriske del) og at retfærdigheden en dag ville ske.

Endvidere pointerede Ayna, at PKK-leder Öcalan skulle opnå sin frihed, da det i værste tilfælde ville fører til kaos i Tyrkiet. Kontakten til Öcalan skulle genskabes, eftersom man nu ikke har haft kontakt med ham i over et år. Isolationsfængslingen er noget af det mest umenneskelige man kan opnå som menneske og er en klar krænkelse af de internationale menneskerettighedskonventioner.
Foruden dette kommenterede Ayna også de seneste kampe i Semdinli og de omkringliggende landsbyer, og konstaterede også at Tyrkiet med denne anti-fred strategi kun var på afveje – vejen til fred og frihed bliver på denne måde kun længere og sværere for det kurdiske folk.

SELVSTYRE ER KURDERNES NATURLIGE RET
I årtier er kurderne i Syrien anset som statsløse og derfor er det kurdernes naturlige ret at få et selvstyre inden for Syriens grænser, siger Emine Ayna. Kurderne i Syrien er bevidst om situation og er klar til at gøre alt for at få sine rettigheder.

KILDE: FIRATNEWS ANF