Ahmet Türk: ”Kurdistans fire del vil forenes”

MARDİN – DTK formand Ahmet Türk deltog igår i BDP Kızıltepe folkemøde. Ahmet Türk fortalte, at kurdernes mangeårige frihedskamp nu også gav håb for kurderne i Syrien og resten af Kurdistan. Türk sagde bl.a., at ”alle skal vide, at Kurdistans fire del vil forenes”.
Ahmet Türk deltog i mødet sammen med BDP-parlamentariker Halil Aksoy, BDP-hovedbestyrelsesmedlem Mehmey Demir og borgmestre fra BDP. BDP’s Kiziltepe afdeling havde inviteret til mødet med det klare budskab om, at ”vores frie fremtid skal skabes med fred og lederskab”. Endvidere var der plakater af PKK-leder Abdullah Öcalan, samtidig med at der blev råbt slogans om frihed og fred i Kurdistan og ikke mindst det store ønske om frihed for Öcalan.
Ahmet Türk understregede endnu en gang, at kurderne efter flere års kamp for fred og frihed endelig kunne øjne denne mulighed og at de med glæde ville kæmpe for denne mulighed.

AKP’S KURDERPOLITIK SKAL ÆNDRES

Forsamlingen kritiserede bl.a. Erdogan for hans behandling af kurderne og den politik der blev fra AKP’s side. Erdogan kritisere for tiden Syrien for deres behandling af civilbefolkningen, men desværre er Erdogan ikke en tand bedre end Syrien når det gælder behandlingen af civilbefolkningen. Fornyelig havde politiet ved en fredelig demonstration i den kurdiske hovedby Diyarbakir den 14. juli angrebet civilbefolkningen, fordi de ønskede fred og frihed for kurderne.
Løsningen i den kurdiske konflikt kræver, at Tyrkiet først og fremmest tager PKK og BDP seriøst og skaber en retfærdig dialog med dem.

KILDE: FIRATNEWS ANF
.