København ’Nej til salg af droner’

Selvom der på de seneste er dræbt en masse civile i både Kurdistan og Afghanistan af de såkaldte spionfly ’Predator’, så fortsætter USA med at sælge disse fly til Tyrkiet. Derfor var en gruppe kurdere i går samlet foran den amerikanske ambassade for, at vise sin utilfredshed med den seneste politiske udvikling i Tyrkiet, samt over salget af ’Predator-flyene’, som i sidste ende kun vil fører til flere drab og skade en kommende fredsproces.

Endvider har avisen Wall Street Journal fornyeligt informeret om, at amerikanerne havde givet tyrkerne efterretninger ved udførelsen af ’Roboski-massakren’.

Protestdemonstrationen var arrangeret af Fey-Kurd (sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark) og var støttet af Fokus-A (Forbundet for kurdiske akademikere og studerende), DKAF (Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening), Dansk Kurdisk Ungdomskomitee, Dansk Kurdisk Kulturforeninger i Hillerød og Holsterbro, Sarmasik og Mesopotamiens Sol (Nødhjælpsorganisationer) og Dansk Kurdisk Kulturcenter.

Der blev understreget fra de protesterende, at ’Roboski-massakren’ som skete d. 28. December 2011 ikke ville glemmes og at de ansvarlige skulle stå for regnskab. Massakren førte bl.a. til drabet af 34 uskyldige civile.

De fremmødte sendte det klar budskab, som lød således: ”USA gav efterretninger og tyrkiske militærfly bombede 34 civile, som blev massakreret”. De herboende organisationer håber inderligt, at USA vil tage den politiske situation i Tyrkiet alvorligt og støtte op om kurdernes ønske om fred og frihed.
Fey-Kurd har de seneste dage fået udarbejdet en rapport om den seneste politiske udvikling, som de fik afleveret til den amerikanske ambassade.

kurder.dk
BILLEDE: kurder.dk/nuce