15-årig døde i Yüksekova efter uroligheder med politiet

HAKKARİ – Ved mindehøjtideligheden i provinsbyen Yüksekova nær Hakkari blev 15-årige Özgür Taşar sammen med resten af massen overfaldt af politiet. Overfaldet førte til, at Özgür Taşar efterfølgende døde på hospitalet. Lægerne konstaterede, at Taşar var blevet ramt i ryggen og at patronen var gået ud igennem brystkassen, skud som politiet havde affyret – og han kunne ikke reddes.
Politiet overfaldt den fredelige folkemasse, som havde været til mindehøjtideligheden for en frihedskæmper, med vandkanoner og skud. Taşar prøvede at gemme sig, men blev desværre ramt af skuddene.
Foruden Özgür Taşar blev to andre ramt, men deres situation er pt. uden for livsfare.

BDP PARLAMENTARIKER ÜÇER: ”SKUDET KOM FRA POLITIETS PANSERVOGNE”

BDP parlamentariker Özdal Üçer udtalte, at det var fra politiets panservogne de affyrede skud kom fra og understregede samtidig, at de ansvarlige for mordet på en 15-årig skulle stå til regnskab for drengens familie.
Ücer sagde også, at ”vi håber, at myndighederne vil lytte til de mange øjenvidner som var til stede ved hændelsen”.

’ANHOLDELSE AF 90 STUDERENDE I DAG’
Imens blev der i mange andre byer i dag anholdt 90 studerende og i de sidste 3 måneder er i alt blevet arresteret 340 studerende.
Derfor er det på tide for alle at sætte pris på det faktum, at det der i øjeblikket finder sted i Tyrkiet mod den kurdiske befolkning, er intet andet end et politisk folkemord.

På nedenstående link kan man se mere om hændelsen:
http://nuce.tv/videolar/34-polisan-ciwane-bi-nave-ozgur-tasar-kustin.html#.T8_Dkjjj_qc.twitter

KILDE: Firatnews