13 mennesker er døde i fængslet i Urfa

I aften blev der meldt brand i Urfa E-Type lukket fængsel. Ifølge de første rapporter fra myndigheder blev der rapporteret, at mindst 13 mennesker havde mistet livet og ifølge Menneskerettigheds Organisation (IHD) er dødstallet nu steget til 16.

Mindst 60 mennesker er såret og 19 af dem er efter sigende i fare for livet.

Ifølge de tyrkiske myndigheder er branden opstået efter uroligheder og har fundet sted i en af afdelingerne i Urfa E-Type lukket fængsel.

Ifølge lokalguvernøren Celalettin Güvenc mistede 13 indsatte deres liv efter uroligheder blandt indsatte i fængslet.

Der samledes ca. 500 mennesker uden for fængslet for at modtage nyheder fra deres familie. Men politiet vil ikke give oplysninger til indsatsernes familier, derfor opstår der også uroligheder foran fængslet.

Mange af de indsatte er politiske kurdiske fanger, som sidder varetægtsfængslet med beskyldninger i KCK sagen. Ibrahim Ayhan, som er parlamentsmedlem som er valgt i Urfa, er også blandt de indsatte.

Urfa E-Type fænslet har en kapacitet på op til 400 fanger, men idag sidder der op til 1000 fanger i fængslet. Menneskerettighedsorganisationer havde advaret myndighederne om Urfa E-Type fængslet, og dets kapacitets overskridelser.