Tyrkisk minister: Ingen undskyldning for drab på 34 civile kurdere

I et interview til NTVs korrespondent i Ankara, angiver den tyrkiske indenrigsminister Idris Naim Sahin, at angrebet på 34 civile kurdere i Roboski blev givet af højtstående ledere fra overvågningscentralen i Ankara.

 

Ifølge den tyrkiske minister, er der ingen grund til at give en undskyldning for bombardementet og bemærkede, at myndighederne ikke har en dårlig samvittighed.

 

– Ligesom alle andre virksomheder, har de tyrkiske væbnede styrker (TSK) og visse sikkerhedsinstitutioner en mekanisme, som den terrorlignende gruppe blev observeret af. Ordren blev ikke givet af formanden, premierministeren eller chefen for generalstaben. Ansvaret for arrangementet hører til militære og sikkerhedsmæssige anliggender i Ankara, der beordrede bombardementet.

 

Trods det faktum, at regionen ikke anvendes eller domineres af guerillaen, hævdede Sahin, at området er under kontrol af Kurdisk Samfunds Union (KCK) for smugling og understregede, at såfremt de dræbte var blevet taget på ferskgerning, ville de have forsøgt at få de pågældende personer retsforfulgt.

 

Ministerens gjorde sig samtidig bemærket ved, at beskylde BDP som en del af begivenheden.

 

– Terrororganisationen PKK indsmugler varer til området, og det er med disse personer, at terrororganisationen KCK får en ufortjent indkomst. I betragtning af hele forløbet, er der ingen grund til at undskylde, fordi ordren blev givet af BDP.

 

Naim Sahin gentagede premierminister Erdogans ofte forekommende erklæringer, som anklager BDP for hovedproblemet i den kurdiske problematik og understregede, at det ikke er muligt at føre forhandlinger med Öcalan.

 

DanKurd