Tyrkiet nægter, at USA gav efterretninger om Roboski-maasakren

Den tyrkiske generalstab udsendte i dag en erklæring om de opsigtvækkende afsløringer af nyhedsbureauet Wall Street Journal den 16. maj, hvori det hed, at ”efterretninger om Roboski blev leveret af US-droner”.Generalstaben understreger, at WSJ oplysninger ikke afspejler sandheden og hævder, at de første efterretninger relateret til Uludere-angrebet blev taget af tyrkerne.

I en pressemeddelelse, før NATO-topmødet med amerikanerne i Tyrkiet, evaluerer den tyrkiske præsident Abdullah Gül nyheden om ”efterretninger om Roboski”.

– Vi bør have tillid til vores nationale kilder og stole på de skøn, som vores myndigheder foretager i denne henseende. Vi har modtaget efterretninger fra eksterne kilder, efter at have vurderet oplysningerne af vores egne midler først. Dette er en almindelig proces, som vi samarbejder med USA om i kampen mod terror.

34 civile, herunder 19 børn, mistede livet under angrebet.