Tillykke med fejringen af ‘De Kurdiske Sprog Dage’

Dagene 14., 15. og 16. Maj er de officielle dage for fejringen af det kurdiske sprog. ‘De Kurdiske Sprog Dage’ bliver fejret under vanskelige forhold. Tyrkiet, Iran og Syrien fortsætter deres undertrykkelse af det kurdiske folk og har ikke udført de store forandringer for en løsning af den kurdiske problematik.

Kurderne fortsætter deres modstand mod de undertrykte totalitære styrer og inden for disse landes grænser er det kurdiske sprog stadig ikke officielt anerkendt. Der er systematisk fra disse lande undgået, at kurderne officielt kan lærer kurdisk, da man frygter at kendskabet til kurdisk sprog vil styrke den kurdisk identitet hos den enkelte kurdere.

Tyrkiet er i øjeblikket igang med at udarbejde en ny forfatning. Det er i denne proces vigtigt for kurderne, at man i den nye forfatning anerkender kurdisk som et officielt sprog og at kurderne kan få mulighed for at lærer sproget i skolerne. At bevare sit sprog er for kurderne et spørgsmål om overlevelse som folk. Derfor bør alle kurdere og mennesker med ønsket en dannelsen af en demokratisk forfatning støtte op om styrkelsen og anerkendelsen af det kurdiske sprog.

 

 

KNK prøver konstant, at minde de kurdiske organisationer om denne problematik og ønsker, at alle tager sin del af ansvaret og begynder at handle. KNK’s sprog og uddannelses kommission er af denne overbevisning og ønsker alle kurdere tillykke med dette års fejring af ‘De Kurdiske Sprog Dage’, samt at vi også i fremtiden bevare disse dage. Dette gælder ikke kun kurdere i Tyrkiet, Iran og Syrien, men også kurdere i Europa og resten af verden.

Kurderne skal fortsætte deres kamp for bevarelsen og udbredelsen af deres sprog, da det styrker vores kamp og identitet.

På vegne af :

KNK Sprog og Uddannelses Kommission

 14. Maj 2012, Bruxelles