Kurdisk kvindekonference i Hewler

Den 2. ‘Nationale Kvindekonference’ foregik i år I Hewler og over 200 kvindelige deltagere deltog fra alle Kurdistans fire hjørner. Der var også deltagere fra andre lande.

Åbningstalen blev holdt af BDP’s parlaments medlem Leyla Zana, som understregede at konference var en renæssance for de kurdiske kvinder. Zana bad om, at lytte til det kurdiske folk, som bad om fred og frihed, samt at man viste respekt for den modstandskamp de dagligt udførte. Endvidere pointerede Zana, at kvindens rolle i denne proces om samlingen af en kurdisk nationalitet og identitet, var meget vigtig og at de skulle fortsætte deres positive deltagelse i kampen for fred og frihed. Uden at man sørger for stabilitet i regionen kan man ikke skabe fred – det er fuldstændigt utopi at tro, at det kan lade sig gøre.

Leyla Zana sagde bl.a., at ”vi skal samles og skabe fælles fodslag, da vi således kommer til at stå stærkere i modstandskampen”.

Zana afsluttede sin åbningstale med, at fortælle kort om den seneste politiske udvikling Iran, Syrien og Tyrkiet, og om hvad status var for kurderne.

 

KILDE: FIRATNEWS