Folk ønsker ikke krig, men fred og frihed

BDP parlamentsmedlem Sabahat Tunceli udtalte, at ’isolationspolitiken’ ikke kun foregår på fangeøen Imrali, men at politiken kan ses i alle statens fængsler. Tunceli sagde bl.a., at ”så længe Öcalan stadig er isolationsfængslet, folket ikke har fået opnået sine basale rettigheder, samt at der ikke foregår forsoning og dialog, så bliver det svært, at få en ende på krig og skabelse af venskabet af folkene. Folk ønsker ikke krig, men fred og frihed”.

 

BDP’s kvindelige medlemmer i Ankara holder pt. vagt i Ankara med budskabet ’På frihedsvagt for retfærdighed’ og sender endvidere et klart budskab om, at den kurdiske konflikt løses ved at give Öcalan frihed. Endvidere råbte de slogans om, at ’kvinderne ikke ønsker krig, ’kvinder, fred og frihed’ og ’længe leve APO’.

 

Sabahat Tunceli deltog også i protesten og understregede, at der i dette land er krig samtidig med, at man fejre mors dag. Mødre i dette land leder efter sine børn enten i gravene eller i bjergene. Hvordan skal disse mødre fejre mors dag med alt den sorg de har i sig?

Tunceli tilføjede således: ”Vi er kurdere, en del af dette land og vi har nogle problemer. Vi ønsker lige rettigheder, fred og frihed”. Kurderne ønsker anerkendelse af deres og andre folkeslags rettigheder, og ønsker samtidig at gøre verden opmærksomme på den politiske situation i Tyrkiet.

 

Sabahat Tunceli undrer sig endvidere over den retning som sikkerhedssituationen i landet bevæger sig hen imod. Man hører eksempelvis jævnligt om mishandling af børn i fængslerne  og tilfangetagelsen af journalister. Kvinderettigheder bliver i dele af landet stadig ikke overholdt og anerkendt, så generelt tegner det sig ikke godt – desværre. Men kvinder er en del af freds og frihedskampen, og uden dem når vi ikke langt.

KILDE: ANF NEWS AGENCY