Ertugrul Kürkcü: ”Roboski-ofrene er under pres

 

ANF

 

Ankara – BDP’s parlamentsmedlem fra byen Mersin   Ertuğrul Kürkçe udtrykte i dag, at ofrene fra Roboski-massakren stadig var   udsat for pres og undertrykkelse fra statens side. Kürkcü bad i sine udtalelser   jurister, menneskerettighedsforkæmpere og samvittighedsfulde mennesker om, at   stille staten spørgsmål angående den udførte massakre.

I sin   skriftlige pressemeddelelse undrer Kürkcü sig over, at nu hvor der er gået   over 135 dage siden massakren fandt sted, at staten beskylder og presser   lokalbefolkningen, mens de stadig ikke har dømt de ansvarlige.

Ertugrul Kürkcü fortæller endvidere, at efter at lokalbefolkningen havde   udtrykt deres bekymringer til politikerne og   menneskerettighedsorganisationerne begyndte presset og undertrykkelsen fra   staten at stige markant. Denne nyhed er fornyelig også blevet bekræftet af   journalisten Ezgi Basaran fra dagbladet Radikal, hvor bl.a. et af ofrenes   familiemedlem Veli Encü havde protesteret over situation, men som fra   regimentschefen havde fået, at vide det kunne de godt helt glemme. Kürkcü er   bange for den frygt, som der bliver skabt blandt befolkningen og som har   gjort, at ofrenes familier ikke kan spørge ind til massakren. Kürkcü: ”Dagligt bliver de unge i Uludere   visiteret og ført til afhøringer, ren og skær for at lægge pres på   befolkningen og bevare frygten. Eksempelvis er universitetsstuderende Cabbar   Yilmaz blevet indespærret, fordi han har spurgt ind til massakren og ønsket   svar på sine spørgsmål”.

Afsluttende   understreger Ertugrul Kürkcü, at han til det sidste vil fortsætte sin kamp   for retfærdighed og dermed ført de ansvarlige for retten.

KILDE: ANF NEWS AGENCY