Endnu en gang svigter EU kurderne

Søren Søndergaard ‘MEP for Folkebevægelsen mod EU’ udtaler sig i dag d. 29. maj i dagbladet ‘Arbejderen’ kritisk over behandlingen af Leyla Zana. Årsagen er, at Europaministeren Nicolai Wammen ikke har haft tid til et møde med den kurdiske parlamentariker, mens Danmark stadig har EU-formandskabet.

Et udkast af artiklen kan læses her:

Tyrkiets undertrykkelse af kurderne forstærkes, men det danske EU-formandskab har ikke tid til at mødes med en af kurdernes fremmeste repræsentanter.

En af de mest prominente repræsentanter for den kurdiske befolkningsgruppe i Tyrkiet, Leyla Zana, blev i torsdags idømt 10 års fængsel ved retten i Diyarbakir.

Den officielle begrundelse for dommen var, at hun havde »propaganderet for en terrororganisation« i ni taler i 2007-2008, blandt andet i en tale i EU-parlamentet. Men den reelle begrundelse er, at hun har tilladt sig at kritisere undertrykkelsen af kurderne i Tyrkiet.

Dommen over Leyla Zana er ikke et særsyn i dagens Tyrkiet. Tusinder af kurdiske aktivister sidder fængslet på mere eller mindre absurde anklager om »støtte til terrorisme«, herunder en lang række tidligere parlamentarikere, borgmestre, byrådsmedlemmer, fagforeningsledere, journalister samt tillidsfolk i det kurdiske parti, BDP.

Den demokratiske åbning, som prægede de første år efter at det islamiske AKP-parti under ledelse af Recep Erdogan vandt regeringsmagten i 2002, er blevet afløst af en voldsom optrapning af undertrykkelsen af alle, som forsvarer den kurdiske befolknings rettigheder.

Resten af artiklen kan læses på følgende link:
http://arbejderen.dk/content/eu-formandskabet-svigter-kurderne

Kilde: www.arbejderen.dk