Drop sofaen og Facebook en times tid og vis verden, at du tænker med hjertet.

Tænk med hjertet March – d. 16. Juni, kl. 15-16 med start fra Vor Frue Plads.

Lige nu vokser et barn op i utryghed og krig. Du ved det godt. Men det er rarest at glemme det, så du kan fokusere på DIN hverdag. Lige nu lever du i Danmark – et trygt, fredeligt og frit land. Men bag facaden er du omgivet af fordomme og intolerance. De samme byggesten som skaber krig og ufred verden over.

Den 16. juni inviterer Tænk Med Hjertet dig til at bruge en time på noget, mange vil mene er naivt – nemlig at gøre en forskel ved at vise verden, at vi accepterer og tager hinandens forskelligheder alvorligt.
Tænk Med Hjertet mener, at det er vores medansvar som ressourcestærke mennesker i en tryg nation, at kæmpe for vores medmennesker, og i fællesskab vise omverden at verdensbefolkningerne ønsker fred.

Vi går ikke på gaden fordi vi er IMOD krig og intolerance, men fordi vi er FOR fred og tolerance. At være FOR skaber sammenhold, mens at være imod skaber splittelse. Den 16. juni samler vi mennesker med så forskellige etniske baggrunde som muligt. Vi vil også samle mennesker, hvis nationer er i krig eller konflikt, og ved at gå side om side, viser vi omverden, at befolkningerne ønsker at leve fredeligt sammen.

Vi har et valg. Enten kan vi forholde os passivt og kigge ind i vores egen lille navle – eller vi kan samles, og vise vores børn og medmennesker, at vi er villige til at bruge en time af vores liv i kampen for, at ALLE mennesker kan leve trygt og fredeligt sammen med alle vores dejlige forskelligheder. Husk at du også kan blive hjemme foran fjernsynet eller på Facebook. Men hvis du er utilfreds med verdens tilstand, og hvordan vi mennesker behandler hinanden, så må du op af den magelige sofa i en times tid.

Gå med på gaden d. 16. juni sammen med andre der ønsker, at gøre lidt mere end at brokke sig på sofaen eller Facebook. For at leve sammen trygt og fredeligt på vores fælles jordklode, er det altafgørende, at vi viser forståelse og tolerance for vores forskelligheder, både når det gælder religion, etnicitet, politiske holdninger og forskellige måder at leve på generelt.

Ubetinget tolerance = FRED, derfor går de to ting hånd i hånd.

Af Liv Bangsbo Petersen; Cand.polit. og stifter af Tænk Med Hjertet – Your Global Heart