Demirtaş: USA bør undskylde over for det kurdiske folk

Det er   kommet frem, at efterretningsoplysningerne under Roboski-massakren, hvor 34   uskyldige civile blev dræbt af tyrkiske militærfly, var givet af USA til   myndighederne i Ankara. Derfor ønsker BDP’s formand Selahattin Demirtas, at   de amerikanske myndigheder giver det kurdiske folk en undskyldning.

Selahattin   Demirtas: ”Vi havde fra starten indtryk   af, at der var hjulpet til ude fra og har nu fået bekræftet vores påstande om   disse tanker”. Med den udefrakommende støtte blev massakren altså udført   på umenneskeligvis. Demirtas udtrykte endvidere endnu en gang sine   bekymringer og håbede, at de skyldige snarest blev sat for en dommer. ”Hvad skete der efter, at man fik   oplysningerne og hvordan man udførte massakren skal alt sammen oplyses for   offentligheder og på bordet”, siger Demirtas.

Beslutningen   om massakren er ikke taget af en mening soldat, men af højtstående   embedsmænd, politikere og militæransvarlige, men lige meget hvad, så skal dem   som udførte handlingen for en dommer og få sin straf. Demirtas pointere, at   ansvaret går helt op til regeringen og at alle de indblandede parter i   massakren dækker over hinanden.

Demirtas afsluttede med at understrege, at der skal komme en officiel   undskyldning for en sådan umenneskelig massakre og at ikke bare kunne få folk   til at glemme det skete. I et land med et uafhængigt retssystem kan man ikke   blive ved med at skjule sin skyld og forbrydelser. Demokratiet er den   stærkeste kræft og vil i sidste ende overleve.

KILDE: ANF NEWS AGENCY