Can Dündar: “I skal redegøre for Uludere”!

Journalisten Can Dündar udtalte fornyelig, at man skulle redegøre for Uludure også kendt som Roboski-massakren. Han pointerede, at alle staters militære kan fejle og det bl.a. er sket for det amerikanske militær.

Det tyrkiske militær udførte en massakre d. 28. December 2011, hvor 35 uskyldige civile døde. En massakre som ikke bliver glemt med det samme.

Det bekymrende ved denne episode er bl.a., at der efter 5 måneder stadig ikke er konkluderet, hvem der var de ansvarlige for udførelsen af massakren.

Udfra disse observationer kan man bekræfte påstandene om, at massakren var planlagt fra øverste hånd kun er rigtige, da ingen af de indblandede parter udtaler sig kritisk om situationen.

Efter Wall Street Journal’s oplysninger om, at amerikanske efterretninger havde hjulpet militæret udtalte en øverstbefalende fra det tyrkiske militær følgende: “Vi siger intet om episoden, hvem der gjorde hvad skal ikke informeres ud til offentligheden”. Disse udtalelser er selvfølgelig bekymrende, da militæret endnu en gang får vidst offentligheden, at de stadig har noget at skulle have sagt.

Can Dündar fortsatte og sagde: “Hvis NATO’s næststørste militærenhed ikke kan formidle om sine fejl og e massakre som de tager del i, hvem gider så, at bekymre sig om deres størrrelse”.

Dündar understreger, at man bør formidle offentligheden om massakren, da alle i et demokratisk land har ret til, at få indblik i det der sker i ens land.

Men dette gjorde de ikke – desværre.

AKP talte tidligere om, at de var de undertryktes og svages parti, men med den seneste indstilling er det svært at se. Man ville give ofrenes familierne fra massakren erstatning, men derimod prøver man at fortrænge det.

Cem Dündar fortsætter således: “Selvom de tyrkiske medier ikke nævner Uludere, så tier den udenlandske medieverden”. Denne udvikling har bl.a. gjort, at kurderne i dette land ser sig som andenrangsborgere og dermed vil den allerede kløft mellem folkene kun vokse.  

 

SKAL TYRKIET ALTID FORTSÆTTE I DENNE DUR?

KILDE: ILKEHABER