’Sultestrejken i Strasbourg er endt’

Siden d. 1. marts har en gruppe kurdere sultestrejket i den franske by Strasbourg i sympati med de sultestrejkende i de tyrkiske fængsler og for, at omverdenen kunne få øje på den seneste politiske situation i Tyrkiet, samt ikke mindst isolationsfængslingen af den kurdiske leder Abdullah Öcalan. De sultestrejkende i Strasbourg mener, at de har opnået deres mål og ender derfor sultestrejken efter 52 dage.

Efter opfodring fra Europarådet, EU-parlamentets formand, EU-kommissæren for udvidelse og ikke mindst KCK er de stoppet sultestrejken.

NÅET DERES MÅL

De sultestrejkende holdte en pressemeddelelse, hvor de pointerede, at de havde fået deres budskaber på EU-parlamentets og Europarådets dagsordner. Budskabet om ’Frihed til Öcalan’ og ’Status til Kurdistan’ er klart blevet modtaget efter 52 dages kamp.

Ønsket om ’frihed og retfærdig behandling af Öcalan’ har været i højsædet, eftersom der siden midten af juli 2011 ikke har været kontakt med Öcalan.
De sultestrejkende har løbende kontaktet CPT (Forebyggelse mod Tortur) og Den Europæiske a. Her har man bl.a. ytret sine bekymringer for behandlingen af Öcalan.
NÅET ET NYT STADIE

Samtlige kurdere bør kæmpe for, at Öcalan opnår sin frihed og at der skabes fred i Kurdistan. De sultestrejkende er endvidere stolte over alle de mennesker, som har fremvist sin støtte og solidaritet med dem.
Der vil på nuværende tidspunkt føres en kampagne med fokus på ’Öcalans frihed og uretfærdige behandling på fangeøen Imrali.

Yine eylemimizin ilk gününden itibaren bize yer veren, kapılarını sonuna kadar açmakla yetinmeyip, diplomatik ve diğer tüm alanlarda bizimle büyük bir dayanışma içinde olan başta St Maurice kilisesi yetkilileri olmak üzere bizimle dayanışma içerisinde olan Hristiyan alemine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

14.000 UNDERSKRIFTER AFLEVERET TIL EUROPARÅDET

sideløbende med sultestrejken er der indsamlet mere end 14.000 underskrifter, som så er afleveret til Europarådet. I de 52 dage sultestrejken i Strasbourg har varet, har over 10.000 mennesker besøgt de sultestrejkende. Iblandt de besøgende har der været alt fra politikere, parlamentarikere, politiske partier og ngo’er. Alle er dukket op for, at vise sin støtte.

KILDE: ANF NEWS AGENCY