Sultestrejken fortsætter, men der er stadig ingen der reagere!!!

Siden d. 15. februar og 1. marts har over 500 mennesker startet en sultestrejke. Sultestrejken er startet får, at protestere mod den seneste politiske udvikling i Tyrkiet og den stadige isolationsfængsling af Abdullah Öcalan. Senest er to af de sultestrejkende i Strasbourg kommet på hospitalet pga. deres helbredsmæssige situation. Endvidere er situation mere kritisk for de sultestrejkende i de tyrkiske fængsler, hvor der ikke er lægehjælp at hente hos de indsatte. Meldingerne pt. lyder, at de indsatte fuldstændig er overladt til sig selv og at staten er ligeglad med de sultestrejkende. Konsekvenserne af sultestrejken kan i værste tilfælde fører til døden for nogle af de deltagende.

PARLAMENTARIKER IBLANDT DE  SULTESTREJKENDE

Blandt de sultestrejkende er den kurdiske folkevalgte parlamentariker fra BDP (Freds- og Demokratipartiet) Selma Irmak. Selma Irmak er under KCK-sagen blevet indespærret og er en af de over 6.200 mennesker der på det seneste er blevet indespærret pga. sit politiske standpunkt. Den seneste sultestrejke er stort set ikke blevet nævnt i den europæiske presse og det undre os kurdere, at man stadig kan tie når det kommer til kurderne. Det er kurderne der i årtier er blevet og stadig bliver undertrykt, assimileret, tortureret og forskelsbehandlet, men ingen reagere på denne uretfærdige behandling.

KURDERNE ØNSKER FRED OG FRIHED

Kurdernes eneste ønske er fred og frihed. Kurderne ønsker at blive respekteret og accepteret for det folk de er, samt at man anerkender deres kultur, sprog og ikke mindst historie. Man kan ikke løse konflikten gennem væbnet kamp, men derimod igennem dialog og forsoning. Alle parter skal blive hørt – og det gælder også PKK og alle andre kurdiske partier og organisationer som har noget at sige i fredsprocessen. Således kan der startes en demokratisk proces, som kan garantere en vedvarende fred.

KILDE: ÖZGÜR GÜNDEM/ANF