Solidaritet for de over 500 sultestrejkende

København 17. april 2012
I dag havde en gruppe herboende kurdere udført en støttedemonstration for de over 500 sultestrejkende i de tyrkiske fængsler, samt dem som sultestrejkede i Strasbourg. Sultestrejken i Tyrkiet startede den 15. februar og den i Strasbourg d. 1. marts. Kurderne sultestrejker fordi de ønsker, at gøre omverdenen opmærksomme på isolationsfængslingen af den kurdiske leder Abdullah Öcalan og om undertrykkelsen af kurderne. Endvidere vil man fortælle om: ‘de dramatiske fængselsforhold, seksuel mishandling af børn i fængsler (Pozanti), fængsling af journalister og fredelige demonstranter osv.

De sultestrejkende får en stor opbakning og støtte fra den kurdiske befolkning og har erklæret, at de fortsætter til kurderne har gjort omverdenen tilstrækkelig opmærksomme på den kurdiske problematik.

HVAD ER KURDERNES ØNSKER?

Kurder ønsker en fredelig løsning på den mangeårige konflikt, og at det skal gennem dialog og forsoning med de indblandede parter. En demokratisk proces skal igangsættes for, at få skabt et optimalt fundament for en fred. Kurderne vil som alle andre folkefærd have de basale menneskerettigheder og ikke mindst friheden til at bevare sin kultur og identitet.

 

KILDE/FOTO: DANSK KURDISK KULTURCENTER