ÖCALANS FØDSELSDAG FEJRET

Foreningen Kurdiske Kvinder som er en del af Fey-kurd (Sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark) arrangerede i dag festligheder, hvor man fejrede den kurdiske leder Abdullah Öcalans fødselsdag.
Kvinde foreningen understregede at det er vigtigt, at markere denne dag, da Öcalan i snart 9 måneder har været isolationsfængslet. D. 4. april bliver af mange kurdere set, som en betydelige og historisk dag.

Arrangementet startede med en kort filmfremstilling, hvor Öcalan holdte en af sine mange taler. Efterfølgende fik formanden for Det Dansk Kurdisk Folkestyre Ape Ham  ordet. Han nævnte endnu en gang isolationsfængslingen af Öcalan og var meget bekymret for hans situation. Ape Ham fortalte også kort om den fortsatte stigning af undertrykkelsen og presset på kurderne, samt at alle kurdere skulle udføre sine menneskelige pligter ved at vise sympati og solidaritet for sit folk. Afsluttende pointerede Ape Ham at Tyrkiet prøvede, at få kurderne til at mindske deres støtte til deres leder, men det vil de aldrig opnå.

Efterfølgende fik Hewal Besir ordet og han understregede også, at d. 4. april var en vigtig dato, men ikke kun for kurderne, men for alle mennesker i mellemøsten. Öcalan er fortaler for frihed for alle folkeslag og ønsker i bund og grund kun skabelsen af et retfærdigt demokratisk samfund, hvor alles rettigheder skal respekteres og acceptere. Alles kulturelle og sproglige rettigheder skal bevares, ingen skal assimileres eller undertrykkes. Öcalans filosofi indebære, at man skal kæmpe mod undertrykkelsen og modstanden.

Undervejs krydrede musikeren Figen med sine sange og de fremmødte fik også en bid af kagen, som var portrætteret med et billede af Öcalan.