‘Fortsat vold i Pozanti Fængslet’

 

Misbrug, tortur og voldtægt er efterhånden dagligdagen i Pozanti Fængslet. Fornyelig har den løsladte S.T. udtalt sig om sine oplevelser til IHD (Den Tyrkiske Menneskerettighedsorganisation). S.T. siger kun det samme som de tidligere indsatte børn har udtalt om fængslets forhold. Han har siden oktober 2011 været indespærret i Pozanti og håber ikke, at andre mennesker bliver udsat for de samme grusomme oplevelser som han har oplevet. Han er nu mærket for resten af sit liv – fysisk som psykisk.

VOLD OG MISBRUG MOD BØRN

Ved hans ankomst til Pozanti Fængslet blev han beordret til at kysse det tyrkiske flag, samtidig med at han blev udsat for vold af soldaterne. Han var ikke selv blevet seksuelt misbrugt, men havde dog set andre børn blive udsat for det.

Pga. de seneste rapporter fra IHD er 255 børn fra Pozanti Fængslet blevet forflyttet til Ankara Sincan Fængslet. En af drengene fortæller således om deres køretur fra Pozanti til Ankara/Sincan Fængslet: ”Vi fik ikke mulighed for at få lidt luft undervejs og de gav os heller ikke noget mad eller drikke, endvidere bandede soldaterne af os hele vejen”.

STATEN BØR STOPPE MISHANDLINGEN AF BØRN I FÆNGSLERNE

Ali Tanriverdi fra IHD beder staten om, at stoppe volden i fængslerne omgående og sørge for at børnene får nogle ordentlige forhold. Tanriverdi tilføjer også, at IHD har startet en kampagne som har til mål, at ’alle børn får en advokat’ til behandling af deres sag. Bare i Mersin Fængslet er der pt. Indespærret ca. 150 børn som politiske fangere. En del af børnenes familier har af økonomiske årsager ikke mulighed for, at anskaffe sig en advokat og det skal denne kampagne forhåbentlig sørge for bliver tilgodeset. Kampagne bliver allerede nu støttet af internationale menneskerettighedsorganisationer og ’sammenslutningen af tyrkiske advokater’.   

KILDE: FIRATNEWS OG ÖZGÜR GÜNDEM