Erdoğan beder FN om, at gribe ind i Syrien!!!

Ved mødet for ’Syriens Venner’ i Istanbul bad den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdoğan FN om, at gribe ind i Syrien for at få igangsat en fredsproces.

Til mødet deltog bl.a. den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton og delegerede fra 82 forskellige lande. Kina og Rusland deltog ikke ved mødet og det var de to lande som tidligere på året havde nedlagt veto mod FN’s indgriben.

Erdogan kritiserede udviklingen i Syrien og at Syrien stadig ikke overholdt sine internationale aftaler. Staten udfører vold, undertrykkelse og grusomheder mod civilbefolkningen, og derfor bør der omgående handles for at få disse umenneskelige handlinger stoppet, udtalte Erdogan på mødet.

SKULLE ERDOGAN IKKE FØRST LØSE SINE INTERNE PROBLEMER

Den dag i dag bliver kurdere undertrykt, tortur, assimileret, indespærret, bombarderet osv., men dem nævner Erdogan ikke med et ord. Massakren i Roboski landsbyen er stadig fra statens side ikke undskyldt. Her blev 35 uskyldige mennesker dræbt af tyrkiske militærfly – heriblandt var 19 børn mellem 12-15 år. Fornyelig har den tyrkiske menneskerettighedsorganisation IHD lavet flere iøjefaldende rapporter om den seneste udvikling i Tyrkiet. En af rapporterne handler om seksuelle overfald på børn mellem 12-15 år i Pozanti Fængslet. En anden rapport handler om militærets brug af kemiske våben mod PKK guerillaerne. Fornyelig blev der under Newroz-fejringerne konstant udført politivold mod civilbefolkningen, hvor politiet bl.a. angreb med tåregas og vandkanoner, og der blev absolut ikke taget noget hensyn til om det var børn, kvinder eller ældre som deltog.

Man kan blive ved med, men vi nøjes med at nævne disse få eksempler. Dagligt bliver menneskerettighederne krænket i Tyrkiet, men ikke en eneste gang har Erdogan nævnt dette. Selvfølgelig er det nødvendigt, at stoppe situationen i Syrien og støtte civilbefolkningen i deres frihedskamp. Men inden man bruger kræfter på andre lande bør man først og fremmest fokusere på sine egne problemer og prøve at løse dem. Alt andet er kun dobbeltmoralsk. En demokratiskproces er nødvendig for, at Tyrkiet kan løse sine egne problemer. Man skal anerkende, at den kurdiske konflikt ikke løses med mere vold, men derimod med dialog og samarbejde. I over 30 år har man prøvet, at ’tømme bjergene’ for guerillaer, men nej man er ikke nået et skridt nærmere en fredsproces. Dialog er vejen frem – med respekt og accept af hinandens forskelligheder.

 

KILDE: ANF